ANNO 1994 – STRUISVOGELFARM

In 1994 kwamen in Bambrugge op den berg de eerste Struisvogels aan.
De struisvogelfarm was iets unieks in de streek, vooral de indrukwekkende loopvogels, de reuze-eieren en de kuikens kenden veel succes bij het publiek.

Ook voor de struiswinkel en het struisrestaurant was er veel belangstelling.

Jarenlang domineerden deze langnekken het landschap in de Lindekouter.

ANNO 2013 – BIERKOT

Vanaf maart 2013 kwamen we elke eerste vrijdag van de maand met enkele biervrienden samen om op ontdekking te gaan in de boeiende Belgische Bierwereld. Lies werd in het Bierkot ten huwelijk gevraagd en enkele maanden later maakte dat Bierkot deel uit van het huwelijksfeest waar enkel Belgische Bieren op de kaart stonden. Ondertussen hadden enkelen onder ons de microbe al zo hard te pakken dat we begonnen te experimenteren met zelf bier brouwen. Op de eerste communie van Ilias konden we 7 zelf gebrouwen biertjes proeven.

ANNO 2021 – BEERBIRD

2020, een vreemd jaar ! De Bierproeverijen in het Bierkot zijn stilgevallen, het brouwen staat op een laag pitje, een brouwerijdroom blijft knagen…

Januari 2021, Frederik neemt een belangrijke beslissing. Lekkere eerlijke biertjes brouwen met een laag alcoholgehalte wordt zijn uitdaging. Een ambachtelijke craftbrouwerij wordt uit de grond gestampt op de voormalige Struisvogelfarm. BEERBIRD IS BORN ! Hoewel de brouwmaten niet konden overtuigd worden om mee te stappen in het verhaal zullen ze nog regelmatig worden ingeschakeld als hulplijn of proefkonijn bij nieuwe brouwsels. Voorlopig wordt er gebrouwen in een kleine brouwinstallatie (150L) waarmee vooral nieuwe proefbrouwsels zullen ontwikkeld worden. Frederik is de brouwer des huizes maar ook echtgenote Lies en zoon Ilias komen regelmatig bijspringen op het brouwterras en in de brouwerij, vooral bij het bottelen en etiketteren. Elke vrijdag tussen 15u en 22u kunnen bierliefhebbers een kijkje nemen in de microbouwerij en een ter plaatse gebrouwen struisbiertje degusteren in de Biertuin van de Brouwerij.

Contacteer ons

Heeft u interesse om ons product te verkopen?